ΕΙΔΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ IELTS TOEFL TOEIC

Έλα στο iQ Learning, βρες το επίπεδο σου στα Αγγλικά και μάθε ποια εξέταση ταιριάζει καλύτερα στο επίπεδο και τις ανάγκες σου.  Η μοναδική μας προσέγγιση θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις το επίπεδο Αγγλικών σου ευχάριστα και αποτελσματικά και να αποδείξεις τις γνώσεις σου σε όλο τον κόσμο

Το iQ Learning, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα προετοιμασίας IELTS/TOEIC/TOEFL διάρκειας 2-8 εβδομάδων για φοιτητές και ενήλικες. Η διδασκαλία γίνεται, σε ολιγομελή γκρουπ.

IELTS

Το IELTS (International English Language Testing System) είναι ένα διεθνές test αξιολόγησης του επιπέδου Αγγλικών των υποψηφίων για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό.

Με πάνω από 2 εκατομμύρια εξετάσεις IELTS να διεξάγονται διεθνώς το χρόνο, το IELTS γίνεται δεκτό από τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότιο Αφρική, σε 3.000 πανεπιστήμια της Αμερικής και σε 8.000 οργανισμούς παγκοσμίως για εκπαίδευση, εργασία και μετανάστευση.

Το IELTS ενδείκνυται για υποψηφίους 16 ετών και άνω.  Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 2 διαφορετικών τύπων του test: το Academic ή το General Training.

Το Academic test του IELTS αξιολογεί το επίπεδο γνώσης αγγλικών για όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να εκπαιδευτούν στην Αγγλική γλώσσα σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το General Training test του IELTS απευθύνεται σε όσους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ή θέλουν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν σε Αγγλόφωνες χώρες.

Οι εξετάσεις και των 2 εκδοχών του IELTS test γίνονται γραπτώς και αποτελούνται από 4 μέρη: Listening, Reading, Writing και Speaking.  Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στις ίδιες ενότητες Listening και Speaking, ενώ το Reading και Writing προσφέρονται ως Academic ή General Training εκδοχές ανάλογα με την εξέταση που έχει επιλέξει ο υποψήφιος.

Η κλίμακα βαθμολόγησης του IELTS έχει άριστα το 9.  Το ανεπίσημο αποτέλεσμα σας μπορείτε να το μάθετε σε 13 ημέρες μέσω internet.  Κατόπιν μπορείτε να πάρετε το επίσημο αποτέλεσμα σας, καθώς και να ζητήσετε να σταλεί και στα ιδρύματα ή εταιρίες που επιθυμείτε.

Το Test IELTS διαρκεί συνολικά 2 ώρες και 45 λεπτά.

TOEFL

Το TOEFL είναι ένα Τest που πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων του υποψηφίου στην Αγγλική Γλώσσα, για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.

Πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις TOEFL καθώς το test είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή σε περισσότερα από 8.500 Πανεπιστήμια και Κολέγια στην Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και σε πάνω από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.  Ανάμεσα στα παραπάνω ιδρύματα είναι τα HarvardYaleColumbia, καθώς και σχεδόν όλα τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και κολέγια.

Ειδικά στις ΗΠΑ, καμία άλλη πιστοποίηση δεν γίνεται δεκτή εκτός των TOEFLGREGMAT.  Στην Ευρώπη δέχονται εξίσου το IELTS και σε κάποια πανεπιστήμια, αναλόγως του τμήματος, είναι αποδεκτό και το CPE (Cambridge Proficiency).

Το TOEFL δεν αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ, μάλλον λόγω αδυναμίας αντιστοίχησης των σκορ με τα αντίστοιχα επίπεδα του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς και κυρίως με τα κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας.  Παρ’ όλα αυτά, το TOEFL αναγνωρίζεται ευρέως από τον ιδιωτικό τομέα, με την υπενθύμιση ότι χρειάζεται επαναξιολόγηση ανά δύο χρόνια.

Όλη η εξέταση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή – ακόμα και το προφορικό κομμάτι.

TOEIC

To 1979 το Educational Testing Service (ETS) δημιούργησε το TOEIC, ύστερα από απαίτηση του ΜΓΠ (Japanese Ministry of International Trade and Industry), το οποίο επιθυμούσε να βελτιώσει το επίπεδο Αγγλικών στην Ιαπωνική Βιομηχανία. Σήμερα, με πάνω από 1,7 εκατ. Υποψηφίους κάθε χρόνο στον κόσμο, το TOEIC έχει αναδειχθεί σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο.

Το TOEIC (Test of English for Ιnternational Communication) είναι ένα πτυχίο γλωσσομάθειας που απονέμεται – για την Ελλάδα – από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα της καλής επικοινωνίας στη διεθνή αγορά εργασίας. Αναγνωρίζεται ως πιστοποίηση γλωσσομάθειας από το ΑΣΕΠ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αντιστοιχεί, ανάλογα με τη βαθμολογία που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος, σε μέτρια, καλή, πολύ καλή και άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

©2024 FineAd

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?